3.10.2012

PAZEN BEBEK BATTANİYESİ

İlk çalışmam pazen bebek battaniyesi. Üzerindeki işlemeleri kumaşla yaptım ve çok pişman oldum keşke keçe kullansaydım ama diktim bir kere ve geri sökmek istemedim. Diğer battaniyemi bu yüzden keçe ile süsledim.
 Kumaş ile aplike yapmak bence çok sağlıklı olmuyor, kumaşın etrafı sökülüyor bu da dikişin atmasına neden oluyor.
 Ah ah birde pazeni yıkamayı unutup diktikten sonra yıkarsanız benim gibi sonrasında ne yapacağımda küçüklüğü kamufle edeceğim diye düşünürsünüz. Aman dikkat bence pazen her yıkamaya çekiyor. Bu yüzden şimdi kendi kızıma dikeceğim battaniye için aldığım pazeni iki gündür suda bekletiyorum inşaAllah işe yarar.
 Bu battaniye acemilikten geçiş çalışmam oldu bu yüzden eksikleri sizinle paylaşmak istedim belki sizin işinize yarar.
Not: Arkadaşlarr ben düz dikiş dikemiyorum ve kumaşı düz kesemiyorum bunun bir püf noktası ve öğrenme yolu var mı???  
 yardım ediniz lütfennnnnnnnnnnnnn

3 yorum:

  1. Merhaba,

    Battaniyenizi 10marifet’te gördüm, çok çok cici olmuş, süslemeleri çok beğendim. Aplikeler için sanırım pamuklu kumaş kullanmışsınız; ben pamuklu kumaş ile aplike yaptığımda sonuçtan oldukça memnunun kalıyorum. Kumaş ile aplike yaparken çift taraflı yapışkan tela kullanabilirsiniz. Bunu kullandığınız zaman makinenizin düz dikişi ile aplike yapsanız bile atmalar biraz daha az olacaktır. Ya da aplikelerin kenarlarını zigzag dikiş ile de dikebilirsiniz, bu daha etkili bir yol. Zigzag boyunu ve sıklığını ayarlamak için önce ayrı küçük bir parçada test çalışması yapıp sonra gerçek projenizde uygulamaya geçebilirsiniz.

    Kumaşı düz kesebilmek için, kullanıyor musunuz bilemiyorum ama, patchwork cetveli ve döner makas önemli ölçüde işinizi kolaylaştıracaktır.

    Ben düz dikiş için makinemin üzerindeki işaretleri takip etmeyi kolaylaştırmak için genelde maskeleme bantı kullanıyorum. Bantı, örneğin 1 cm hizasına denk gelecek şekilde yapıştırıyorum (birkaç bant üst üste de yapıştırılabilir) ve kumaşı dikerken sürekli banta değerek akmasına dikkat ediyorum. Bant yerine post-it tabakası ya da yapışkan sünger (makinenize zarar vermeyecek şekilde) de kullanılabilir. Bu yöntem benim için genelde işe yarıyor. Gerçi sizin dikişleriniz oldukça düzgün görünüyor..

    Umarım bunlar size yardımcı olur!

    Bazen blog yazılarımda çalışmalarımı nasıl yaptığımı da anlatıyorum. Bloğumu biraz incelerseniz şu anda hatırıma gelenlerin dışında belki işinize yarayacak başka şeyler bulabilirsiniz.

    Rumeysa
    http://rumeysaatas.net

    YanıtlaSil
  2. çok hoş..emeğinize sağlık..10marifette de dediğim gibi sabunla çizmeyi deneyin,,kumaşı keserken de iplik çekin o hizada kesin..çektiğiniz iplik düzdür her zaman, yamukluk olmaz..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Arkadaşlar çok güzel önerilerde bulunmuşlar diyecek bişi kalmamış :) Ellerinize sağlık çok neşeli ve dikimi güzel bir takım olmuş :) Bana da beklerim :) Sevgilerimle...

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails